YAKIMA VALLEY FARM WORKERS CLINIC

Yakima, WA


SCOPE: Site Planning, Planting, Irrigation, Security Design

DESCRIPTION: The headquarters for YVFWC is the hub of several operations for this organization. Such actives include administration, data, and conference use. The exterior landscape design focused on sustainability. This high-performing landscape introduces drought tolerant, low-maintenance plant materials, planted in mass, while utilizing very little water after establishment. The grass along the right-of-way can be left tall for a prairie, meadow style, or mowed to a lower manicured appearance. Security and access control were a major design element for the project; fencing was selected for its function and aesthetic. A covered outdoor space also provides ample seating and shade opportunities for employees and visitors to catch some fresh air or simply enjoy a quiet moment during the work day.

PROJECT COLLABORATORS: WAG

YVFWC_08_20190205.jpg
YVFWC_03_20190205.jpg
YVFWC_11_20190205.jpg