SPOKANE TRIBAL GATHERING PLACE

Spokane, WA


SCOPE: Master Planning, Planting, Irrigation, ADA, Community Outreach

DESCRIPTION: Once an employee parking lot encumbered by overgrown vegetation, this limited use space was converted to a place that would forever enhance the connection of Riverfront Park to the Spokane River. The urban plaza design language was generated from the grand stair concept at the convention center, just east of this location. Simple, open parterre style access was the driving force in the design; although later detailed design level thinking resulted in a more traditional stair in several areas. Nevertheless, this space offers breathtaking view of Spokane’s built and natural environment. Visitors and community members are now welcomed to engage the Spokane River; enhanced access as part of Huntington Park’s major expansion.

(completed while working at LE)

PROJECT COLLABORATORS: City of Spokane Avista

STGP_03_20190205.jpg